Buurtactie Energiezuinig Wonen Twello succes


De allereerste online webinar voor de Duurzame Buurtactie in Twello is een feit.

Duurzaam in tijden van lockdown. Een primeur! In het voorjaar startte de gemeente Voorst een buurtactie energiezuinig wonen met als doel de inwoners van een buurt in Twello te helpen bij het besparen van energie. De actie is een succes gebleken: veel inwoners hebben een adviesrapport voor hun woning aangevraagd.

Energiezuinig Wonen Twello

De actie begon in het voorjaar. Inwoners van Twello ontvingen een uitnodiging om zich op te geven voor een onderzoek van hun woning door het Regionaal Energieloket. Uit de aanmeldingen zijn vijf woningen geselecteerd. Deze dienden als voorbeeld voor het type woningen die het meest voorkomen in de wijk. De technisch adviseurs van het Regionaal Energieloket hebben op basis van deze onderzoeken vijf energieadvies rapporten opgesteld.

Digitale Informatieavond

De uitkomsten van deze energieadvies rapporten zijn afgelopen dinsdagavond gepresenteerd tijdens een digitale informatieavond. Wethouder Arjen Lagerweij gaf een introductie van de Buurtactie Energiezuinig Wonen Twello. Daarna presenteerde het Regionaal Energieloket een stappenplan over de belangrijkste stappen die uit de adviesrapporten naar voren kwamen. In Twello blijkt voor de meeste woningen het isoleren van de kruipruimte en muren een belangrijke oplossing te zijn om de gasrekening te verlagen. 

Over het Regionaal Energieloket

Als energieloket van de gemeente Voorst helpt het Regionaal Energieloket woningeigenaren met het verduurzamen van de woning. Door hen te informeren over duurzame maatregelen voor de woning én collectieve projecten te organiseren om samen ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het Regionaal Energieloket werkt in opdracht van gemeente Voorst.

Gratis energieadvies rapporten

De energieadvies rapporten zijn voor alle inwoners van de gemeente Voorst gratis op te vragen via: regionaalenergieloket.nl/voorst