CAK: komende maanden facturen voor eigen Wmo-bijdrage


Er worden geen facturen voor april en mei verstuurd.

Mensen die hulp en/of ondersteuning krijgen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) moeten een eigen bijdrage betalen. Deze bijdrage is in 2020 maximaal € 19 per maand. Het Centraal administratie kantoor, kortweg CAK, verstuurt hiervoor facturen. Door een technisch probleem heeft het CAK nog niet alle facturen verstuurd. De komende maanden verstuurt het CAK stap voor stap de facturen. 

Geen factuur voor april en mei

In verband met de landelijke coronamaatregelen is niet alle Wmo-hulp en ondersteuning geleverd. Daarom heeft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport besloten de eigen bijdrage voor de maanden april en mei niet in rekening te brengen. Mensen betalen over 2020 dus maximaal € 190 (10 maanden x € 19).

Voorkom betalingsproblemen

Voorkom betalingsproblemen door alvast € 19 per maand opzij te leggen. Het is ook mogelijk om kosteloos een betalingsregeling met het CAK af te spreken. Informatie over het regelen van een betalingsregeling staat op de factuur die u ontvangt. Vanaf dat moment is het mogelijk om hier afspraken over te maken. 

Meer informatie

Op hetcak.nl/wmo2020 staat meer informatie over de Wmo en de antwoorden op de meest gestelde vragen. Heeft u vragen? Bel gerust met het CAK: 0800-19 25 (gratis maandag tot en met vrijdag 08.30 uur tot 17.00 uur.