De gemeente Voorst hijst vlag voor Internationale Dag van de Mensenrechten


Vandaag, 10 december, is het de Internationale Dag van de Mensenrechten. Daarom wappert vandaag de Mensenrechtenvlag voor het gemeentehuis. Mensenrechten lijken zo vanzelfsprekend, maar nog dagelijks staan deze rechten wereldwijd ter discussie. Ook in ons veilige, democratische Nederland. Om te laten zien dat de mensenrechten belangrijk zijn, heeft ook de gemeente Voorst vanochtend de Mensenrechtenvlag gehesen.

mensenrechtenvlag

Mensenrechtenvlag

Vorig jaar werd op de Internationale Dag van de Mensenrechten een nieuwe vlag geïntroduceerd: de mensenrechtenvlag. Deze vlag is een symbool voor gelijkwaardigheid van ieder mens op deze aarde. Met de Mensenrechtenvlag kunnen instanties, bedrijven, organisaties en particulieren laten zien dat ze de mensenrechten respecteren en ondersteunen. Deze vlag bestaat nog nergens in de wereld en is dus een uniek, Nederlands initiatief.

Het ontwerp

Het is een kleurige vlag met een doordacht ontwerp; 'we delen de aarde, de lucht en een plek onder de zon. En hoe verschillend we ook kunnen zijn qua uiterlijk: als mensen bestaan we allemaal uit DNA'. Daarom komen de kleuren in de vlag (groen, blauw en geel) samen terug met een DNA-streng. De vlag legt niet de nadruk op de verschillen, maar vooral op wat mensen met elkaar gemeen hebben.