Denk mee over de toekomst van het landelijk gebied van de gemeente Voorst


De Gemeente Voorst werkt dit jaar aan een lokaal Programma Landelijk Gebied. Graag nodigen wij alle inwoners van de gemeente Voorst uit om met ons mee te denken over de toekomst van het landelijk gebied van de gemeente Voorst. U bent van harte welkom op de informatieavond bij u in het gebied.

DatumLocatie
Dinsdag 9 aprilDorpshuis Teuge, De Zanden 92, 7395 PB Teuge
Maandag 15 aprilD’olde Melkfabriek, Twelloseweg 79, 7396 BM Terwolde
Donderdag 18 aprilDorpshuis Voorst, Zaal: Roessinghzaal, Schoolstraat 14, 7383 CG Voorst

U kunt van 17.00 tot 20.30 uur vrij inlopen.

Waarom is het belangrijk een plan te maken voor de toekomst van het landelijke gebied

We zien veel ontwikkelingen op het landelijk gebied afkomen. Het platteland is dé plek waar naar gekeken wordt als het gaat om de gevolgen van de klimaatverandering zoals overstroming en grote droogte, maar ook veranderingen in de landbouw, uitbreiden woningen en recreatie en vervoer. In de gemeente Voorst, landelijk gebied tussen de steden Deventer, Apeldoorn en Zutphen, zijn deze opgaven heel concreet voelbaar. Maar het biedt ook weer kansen voor nieuwe mogelijkheden om met elkaar te kijken naar de kracht van de gemeente en wie we in de toekomst willen zijn.

Samen ontwikkelen

We willen dit programma samen met de inwoners van Voorst maken. Daarvoor organiseren we in april brede bijeenkomsten op verschillende locaties in de gemeente. Ter voorbereiding op deze bijeenkomsten hebben we het afgelopen jaar veel informatie van verschillende deskundigen opgehaald en in beeld gebracht.

We organiseren twee gespreksrondes en er komt een online enquête. In de eerste ronde willen we graag uw ideeën en mening horen over de verschillende onderwerpen, in de tweede ronde kunt u reageren op onze uitwerking van de ideeën. U kunt deze avond vrij inlopen en bij de verschillende onderwerpen uw input geven. Bij ieder onderdeel is een medewerker aanwezig die uw vragen kan beantwoorden. Er is voldoende ruimte om onder het genot van een kopje koffie of thee uw ideeën uit te wisselen met de andere bezoekers.

Toekomst van ons gebied

We hopen op een grote opkomst! Door samen te ontwikkelen voor de toekomst staan we sterk, weten we wie we willen zijn en wat onze kracht is en zijn we een sterke partner in de ontwikkelingen binnen de regio Stedendriehoek.

Vragen?

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Ellen Hamer.
Mailadres: e.hamer@voorst.nl