Digitale openbare raadsvergadering na een bijeenkomst met gesloten deuren | Maandag 13 december vanaf 21.45 uur


Openbaar na geheim: Voordracht burgemeester

Op 13 december 2021 nemen de raadsleden een besluit over het voordragen van een nieuwe burgemeester voor de gemeente Voorst. Voorafgaand aan dat besluit hebben de raadsleden met ‘gesloten deuren’ vergaderd over een voorstel van de Vertrouwenscommissie. De Vertrouwenscommissie heeft in het geheim een burgemeester voor de gemeente Voorst gezocht. De wet schrijft voor dat alles van deze zoektocht geheim is. Het resultaat van de zoektocht is de aanbeveling voor het benoemen van een kandidaat tot burgemeester. Het besluit over die voordracht neemt de gemeenteraad in een besloten vergadering.

 

gemeenteraad

Om 21.45 uur verwacht de gemeenteraad duidelijk te kunnen maken welke kandidaat de gemeenteraad zal voordragen voor de benoeming tot burgemeester van Voorst. Al het overige blijft geheim. Ook bij deze vergadering van de gemeenteraad bestaat niet de mogelijkheid om in te spreken.

Actuele agenda

De agenda kunt u inzien via het raadsinformatiesysteem: https://voorst.raadsinformatie.nl/. In het schema klikt u op de datum 13 december 2021. Zo opent u de agenda van die raadsvergadering. De raad stelt bij aanvang van de vergadering de agenda definitief vast.

Gasten op afstand

Gasten zijn in principe altijd welkom bij een raadsvergadering. Bijeenkomsten van democratische organen horen in principe openbaar te zijn. Dat is niet het geval bij het eerste deel van de raadsvergadering op 13 december. Het eerste deel vindt plaats achter gesloten deuren.
Gasten kunnen het openbare deel van de raadsvergadering vanaf 21:45 uur thuis digitaal volgen. Dat kan door deze link te volgen. Vervolgens klikt u op de knop “Live”.
Ook de waarnemend burgemeester, de raadsleden en de griffier nemen digitaal deel aan de raadsvergadering.

Geen inspreekmogelijkheid

U heeft in de raadsvergadering geen mogelijkheid om in te spreken. Daarvoor bieden de ronde-tafelgesprek­ken juist wel ruimte. De gemeenteraad houdt als regel twee weken voor een raadsvergadering ronde-tafelgesprekken.

Informatie

Alle stukken die betrekking hebben op de vergaderingen van de gemeenteraad van Voorst vindt u in het raadsinformatiesysteem. Met een e-mailservice kan de griffie u attenderen op agenda’s van de komende rond-tafelgesprekken en raadsvergaderingen. Het kan zijn dat u daar gebruik van wilt maken. In dat geval stuurt u een verzoek aan raad@voorst.nl
Vragen of suggesties? Neem gerust contact op met Bernadette Jansen (griffier) 0571-279 217 of Dini Vriezekolk (locogriffier) 0571-279 387