Dry January: zeg ‘ja’ tegen een alcoholpauze | gemeente Voorst & IkPas dagen u uit!


De dagen worden korter, we zitten meer binnen en we maken het gezellig thuis. Misschien wel met een glaasje wijn aan het eind van de middag, want dat hoort bij deze tijd van het jaar, toch? Of is het stiekem een gewoonte geworden? Bent u ook benieuwd wat een maand niet drinken met u doet? Doe dan, net als duizenden anderen, mee met Dry January!

IKpas 2022

Inschrijven op ikpas.nl

Veel mensen drinken wel eens alcohol. Vaak is dit gewoontegedrag. Een glas wijn of bier drinken is nu eenmaal lekker ter ontspanning. Maar wat nu als we in de maand januari helemaal geen alcohol drinken? Zou het moeilijk zijn om de alcohol te laten staan? Heeft het écht een positief effect op het lichaam? Vanaf nu is het mogelijk om u in te schrijven op ikpas.nl voor Dry January.  

IkPas helpt

Succesvol pauzeren tijdens Dry January kan een uitdaging zijn. In die maand ligt er namelijk een dipje op de loer. Iedereen die zich inschrijft op ikpas.nl ontvangt tips, artikelen, recepten en badges die helpen en stimuleren om geen alcohol te drinken. Uit onderzoek blijkt dat ruim driekwart van de deelnemers aan IkPas dit de hele maand volhoudt. Bovendien voelt 60% van de deelnemers zich mentaal of lichamelijk fitter, 55% slaapt beter, 32% voelt zich gezonder en 31% valt af in gewicht. Doe mee aan IkPas en ervaar zelf wat een alcoholpauze met u doet.

Meedoen: alleen of samen

Doe alleen mee of als team. Stimuleer uw familieleden, vrienden of sportteam om ook mee te doen. Zo wordt de uitdaging voor iedereen leuker en makkelijker.

 

Meer ondersteuning nodig?

Maakt u zich zorgen over uw eigen alcoholgebruik, of het alcoholgebruik van iemand in uw omgeving? Dan kun je (gratis) in gesprek met een professional van Tactus: Evelien Meijer e.meijer@tactus.nl en jeroen.jansen@tactus.nl