Duurzaam wonen? Kijk eens bij de buren!


Hoe houdt u de energierekening zo laag mogelijk? Dat is een vraag die veel mensen bezighoudt. Op 29 oktober en 5 november kunt u inspiratie opdoen tijdens de tiende editie van de Nationale Duurzame Huizen Route.

Honderden huiseigenaren in heel Nederland openen hun deuren en laten zien welke duurzame stappen zij hebben gezet. Ook de gemeente Voorst doet mee. Schrijf u in voor een bezoek via www.duurzamehuizenroute.nl
 

Deelnemers vertellen uit eigen ervaring

Tijdens een bezoek aan een duurzaam huis komt u meer te weten over bijvoorbeeld natuurlijke bouwmaterialen, het isoleren van een zolderdak of de kosten voor het installeren van de warmtepomp. De deelnemers staan klaar om vanuit eigen ervaring te vertellen over hun proces naar een duurzamer huis en alles wat daarbij komt kijken. “Toen wij ons huis wilden verduurzamen, moest ik veel uitzoeken. Wat ik geleerd heb, geef ik graag door aan de bezoekers”, vertelt één van de enthousiaste deelnemers. Gemeente Voorst doet mee met de Duurzame Huizen Route en stimuleert de inwoners om eens binnen te kijken bij een huis in de buurt óf om zelf mee te doen en een ander op weg te helpen.

Doe ook mee

Heeft u al duurzame stappen gemaakt met uw woning? Dan kunt u ook uw huis aanmelden als voorbeeld voor de Nationale Duurzame Huizen Route. Alle soorten woningen zijn welkom, met grote of kleine maatregelen zoals ledlampen, isolatie, een warmtepomp of balansventilatie. Via de www.duurzamehuizenroute.nl kunt u uw woning aanmelden en aangeven of u bezoekers wilt ontvangen.