Etappe Olympia's Tour door alle dorpen gemeente Voorst


Op vrijdag 18 oktober 2019 is de gemeente Voorst gastheer van de derde etappe (167 kilometer) van de oudste rittenkoers van Nederland.

Olympia's Tour door dorpen gemeente Voorst

 De etappe van Olympia's tour voert door alle dorpen en bijna alle buurtschappen, waarbij de start en finish gesitueerd zijn in Twello. 

Start en finish in Twello
De route start om 12.00 uur aan de Hietweideweg in Twello om vervolgens twee ronden van elk ruim 67 kilometer te rijden door alle dorpen en buurtschappen (op De Wijk en De Spekhoek na) in de gemeente Voorst. Aansluitend worden er drie plaatselijke ronden van elk ruim 11 kilometer verreden in Twello en omgeving. Rond de klok van 15.55 uur staat de finish gepland op het Raccordement. De route is uitgezet door vrijwilligers van ETT Twello in samenwerking met de organisatie en de gemeente Voorst. 

Elite- en beloftentop
Olympia's Tour wordt dit jaar verreden voor zowel de beloften als elite. Organisator Thijs Rondhuis wil alle Nederlandse continentale teams en clubploegen de gelegenheid geven media-aandacht te genereren met deze wedstrijd, die nog altijd op waarde geschat wordt. "Teams kunnen voor het voortbestaan alle aandacht in eigen land goed gebruiken. Zeker gezien het feit dat het aanbod van wedstrijden kleiner wordt is het goed om de complete elite- en beloftentop in Nederland startgelegenheid te geven. De ploegen hebben dankzij de nieuwe opzet bovendien meer ruimte om tot een sterke formatie te komen aan het einde van het wegseizoen."

Side events
Voor de basisschoolkinderen in de gemeente Voorst wordt in de twee weken (week 40 en 41) voorafgaand aan de etappe aandacht besteed aan de komst van Olympia's Tour. Team Voorst Actief on Tour organiseert in alle dorpen een loopfietsenrace (4-6 jaar) en een dikke banden race (7-12 jaar). Op donderdag 17 oktober wordt op het Marktplein in Twello de finalemiddag georganiseerd. Hierbij zijn leuke prijsjes te winnen voor de kampioenen van de gemeente Voorst. Deelname aan deze activiteiten is gratis. Houdt de social media en voorstactief.nl (on Tour) in de gaten voor informatie rondom het inschrijven.