Etappe Olympia’s Tour door Voorst


Olympia’s Tour kent dit najaar een etappe in de gemeente Voorst.

Olympias Tour 2019

Olympia’s Tour kent dit najaar een etappe in de gemeente Voorst. Op vrijdag 18 oktober voert de derde etappe van de oudste rittenkoers van Nederland door de gemeente, waarbij de start en finish zijn gesitueerd in Twello.

Maar het is de gehele gemeente die deze beloftenwedstrijd (-23) mag begroeten. De route voert namelijk niet alleen door Twello, maar ook door alle 11 kernen in de gemeente Voorst. Vervolgens zijn drie plaatselijke ronden rond Twello voorzien. De route wordt uitgezet door de plaatselijke Toerclub ETT, aan de hand van hun suggesties worden de mooiste wegen uit deze regio opgezocht.

Wethouder Hans van der Sleen kijkt uit naar de komst van de wielerronde, die in het verleden in deze regio ook Zutphen aan deed. “We zijn blij met Olympia’s Tour een groot landelijk evenement naar Voorst te kunnen halen. Ook omdat talentontwikkeling hoog in ons beider vaandel staat, en in deze wedstrijd komen de vedetten van de toekomst voor het voetlicht. Er is veel draagvlak in de gemeente, want ook toerclub ETT en het lokale bedrijfsleven zijn bij de komst van de ronde betrokken. Een betrokkenheid die ook voor de lokale basisscholen is gegarandeerd aangezien daar in die week aandacht wordt besteed aan de komst van Olympia’s Tour. Extra voordeel van een etappe op de vrijdagmiddag is dat veel inwoners van het evenement kunnen genieten.” 

Organisator Thijs Rondhuis komt graag naar de gemeente Voorst met zijn wedstrijd. “Het is prettig om te constateren dat er door lokale partijen wordt mee gedacht over de komst van Olympia’s Tour naar de gemeente Voorst en dat het proces van vergunningen al in gang is gezet. We hebben met zowel de gemeente als enkele lokale partijen constructieve gesprekken gevoerd, waardoor de wedstrijd breed gedragen wordt. Ik ben ervan overtuigd dat de renners een sfeervolle etappe wacht, maar ook dat het geschetste parcours over soms smalle wegen alle kansen biedt op een etappe waarin zowel aanvallers als sprinters kans hebben op de overwinning.”