Extra energietoeslag voor lage inkomens


In 2022 kan iedereen met een laag inkomen een energietoeslag krijgen om de stijgende energieprijzen op te vangen. Het gaat om een bedrag van € 200. Met dit extra geld kunt u een deel van uw energiekosten betalen.

rekeningen

Deze landelijke regeling komt bovenop de tijdelijke verlaging van de energiebelasting, die voor alle huishoudens geldt. Huishoudens met een gemiddeld gebruik betalen daardoor dit jaar ongeveer € 400 minder aan energiebelasting.  

Uitbetaling

De regeling voor de energietoeslag wordt op dit moment nog verder uitgewerkt. We willen daarna nog in dit eerste kwartaal van 2022 de extra tegemoetkoming uitbetalen. 

Heeft u een bijstandsuitkering?

Als u een bijstandsuitkering heeft dan krijgt u de € 200 automatisch op uw rekening gestort als de regeling voor de energietoeslag klaar is.  

Heeft u een andere uitkering, een laag inkomen of een laag pensioen?

Als u een andere uitkering, een laag inkomen of een laag pensioen heeft, dan kunt u, als de regeling klaar is, de energietoeslag aanvragen bij de gemeente. We informeren u in de Voorstwijzer van het Voorster Nieuws, via onze social media kanalen en via deze website hoe u dan de extra energietoeslag kunt aanvragen bij de gemeente Voorst.