Fietsinformatiedag in Twello


Op dinsdag 16 april wordt in Twello een informatieve fietsdag voor 60-plussers georganiseerd.

Fietsdag Voorst

Op dinsdag 16 april wordt in Twello een informatieve fietsdag voor 60-plussers georganiseerd. In en rondom sportcafé de Jachtlust krijg de recreatieve fietser uitleg over veiligheid en nieuwe ontwikkelingen op fietsgebied. Hiermee wordt de fietsvaardigheid en daarmee de mobiliteit van senioren vergoot. Ook inwoners buiten de gemeente Voorst zijn welkom. Aanmelden kan tot 9 april via: www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen

Fietskeuring
De Fietsersbond organiseert deze dagen om op een gezellige manier de fietsveiligheid te bevorderen. Op 16 april kunt u bijvoorbeeld uw fiets laten keuren of meedoen aan een behendigheidsparcours. Ook is een bewegingsdocent aanwezig. Na de lunch kunt u deelnemen aan een fietstocht door de omgeving van Twello. 

Langer mobiel en actief
Guus Kroes, buurtsportcoach bij Mens en Welzijn Voorst: “Er zijn veel ontwikkelingen gaande op fietsgebied. Bijvoorbeeld de opmars van de elektrische fiets. Hier hebben veel mensen profijt van, want het zorgt dat zij langer mobiel en actief blijven. Maar door die constante veranderingen is het ook goed om op de hoogte te blijven en daarom organiseren we deze fietsinformatiedag”. 

Programma
Het programma start op 16 april om 09.45 uur en is rond 15.15 uur ten einde. De kosten bedragen €5,- per persoon. Lunch, koffie en thee zijn inbegrepen. Deze fietsinformatiedag wordt georganiseerd door de Fietsersbond in samenwerking met Mens en Welzijn Voorst, de gemeente Voorst, Mobycon en de Rovon. 

Aanmelden kan nog tot 9 april via het internet: fietserbond-fietsinformatiedagen.