Forse verkeershinder A50 tussen Beekbergen en Vaassen van 30 mei tot 2 augustus.


Rijkswaterstaat start op 30 mei met het groot onderhoud van de A50 tussen Beekbergen en Vaassen in beide richtingen. De A50 krijgt een flinke opknapbeurt. Tijdens het merendeel van de nachten en weekenden werkt Rijkswaterstaat aan de weg.

Onderhoud A50

Het elf kilometer lange traject wordt in verschillende fases aangepakt, waarbij met name in de weekenden forse verkeershinder wordt verwacht. Houd rekening met extra reistijd, omleidingsroutes en onverwachte drukte.

Over de werkzaamheden

Rijkswaterstaat vervangt het asfalt op de A50 tussen Beekbergen en Vaassen voor geluiddempend asfalt. Daarnaast voeren zij andere onderhoudswerkzaamheden uit zoals het aanbrengen van markeringen. Aan de viaducten in dit traject herstellen zij voegen, voeren betonreparaties uit en vervangen de vangrail.

Werkzaamheden in fases

 

Van 30 mei tot 25 juni 2021

De werkzaamheden starten met het traject tussen de aansluitingen Apeldoorn-Noord en Vaassen in beide richtingen. Doordeweeks zijn overdag altijd 2 rijstroken per richting beschikbaar om de verkeershinder zo veel mogelijk te beperken. In de nachten en weekenden is er een rijstrook minder beschikbaar.

Van 3 tot 12 juli 2021

Van 3 tot 12 juli is de A50 tussen knooppunt Beekbergen en de aansluiting Apeldoorn in beide richtingen aan de beurt. Hierbij wordt de A50 gedurende 5 nachten volledig afgesloten in de richting van Zwolle en een weekend in de richting van knooppunt Beekbergen.

Van 16 juli tot 2 augustus 2021

In de laatste drie weekenden van juli wordt er aan de parallel- en hoofdrijbaan van de A50 bij Apeldoorn gewerkt, inclusief de op- en afrit Apeldoorn (24). Tijdens het werk aan de hoofdrijbaan wordt het verkeer over één rijstrook geleid met een snelheidsbeperking van 70 of 90 km/h.

Tussen de fases worden er voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zoals de op- en afbouw van de verkeerssystemen, (terug)plaatsen van vangrails en verwijderen of aanbrengen van tijdelijke pechhavens. Tijdens deze werkzaamheden zijn er geen afsluitingen.

Advies

  • Vermijd tijdens de werkzaamheden de A50 tussen knooppunt Beekbergen en de aansluiting Vaassen.
  • Raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de borden langs de weg.
  • Kijk voor meer informatie op www.rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudoostnl of raadpleeg de actuele verkeersinformatie.