Gemeente Voorst gaat met stapavond in Pampus voor jongeren en hun ouders verleidingen in het uitgaansleven te lijf


Ouders en hun pubers uit de gemeente Voorst gaan donderdag 12 oktober met elkaar naar Pampus voor een avondje uit. De stapavond staat in het teken van verleidingen die jongeren in het uitgaansleven tegenkomen. De Samen Uit, Samen Thuis Stapavond is erop gericht dat ouders en jongeren goede afspraken maken over alcohol- en middelengebruik. De avond wordt georganiseerd door Tactus Verslavingszorg.

Uitgaansgelegenheid Pampus zet de deuren open om ouders en jongeren te ontvangen. Er is een apart en gezamenlijk programma voor de ouders en hun kinderen tussen de 12 en 17 jaar. Gijs van Houwelingen, preventiewerker bij Tactus vertelt over het waarom van deze avond: “We zien dat jongeren op allerlei manieren worden verleid. Vaak en veel drinken, vapen, lachgas en feesten tot je erbij neer valt. Het komt allemaal op jongeren af. Ouders zijn degene die hen hierin bij moeten staan en begeleiden. Deze avond is er om inspiratie op te doen voor ouders en hun kinderen om hier eens goed met elkaar over te praten. We kiezen daarom voor een stapavond die leuk, gezellig en leerzaam tegelijk is”.  

Opzet van de avond

Er zijn twee theatervoorstellingen die avond. Deze worden verzorgt door Helder Theater. In de interactieve voorstelling voor ouders worden herkenbare situaties nagespeeld die vaak voorkomen in de opvoeding van pubers en ouders voor dilemma’s plaatst. In het stuk voor jongeren staan groepsdruk en verleidingen als middelengebruik en alcohol centraal. Naast de voorstellingen zal Ted Klok, kinderarts in het Deventer Ziekenhuis, het woord richten tot de ouders en vertelt hij over wat hij zoal tegenkomt op de kinderafdeling als het gaat om dit onderwerp. Wanneer de ouders de voorstelling bekijken is er voor de jongeren in en om Pampus een leuke activiteit. De avond wordt daarna afgesloten met de Grote Uitgaansquiz waar zowel de ouders als de jongeren hun kennis kunnen testen over middelengebruik, trends en rages.

Aanmelden voor deze unieke avond kan bij Kars Schuiten van Tactus Verslavingszorg via k.schuiten@tactus.nl. Vermeld graag naam, school van de jongere en met hoeveel volwassenen en jongeren u komt.