Gemeente Voorst steunt actie voor statiegeld op blikjes en plastic flesjes


Statiegeld op blikjes en plastic flesjes voorkomt een hoop zwerfvuil. De gemeente Voorst heeft zich daarom aangesloten bij de Statiegeldalliantie. Samen met meer dan 250 andere gemeenten en organisaties pleit ook de gemeente Voorst bij de landelijke politiek voor de invoering hiervan.

Yes we can

Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven gaat binnenkort met het bedrijfsleven in gesprek om over de problematiek van rondzwervend blik en plastic te praten. De Statiegeldalliantie voert daarom nu een campagne om de landelijke politiek te overtuigen van de noodzaak om statiegeld in te voeren, ook al is het kabinet demissionair. Minder zwerfvuil zorgt namelijk voor schonere straten en parken en dat verbetert de leefbaarheid in de gemeente.

Doorpakken

Acht op de tien Nederlanders willen dat er statiegeld op blikjes komt. Bij de politici in de Tweede Kamer en het kabinet is heel veel goede wil om, na de plastic flesjes, ook statiegeld op blikjes in te voeren. Samen met gemeenten, organisaties en bedrijven moedigen we de politici daarom aan om nu door te pakken en snel te besluiten voor statiegeld op blikjes. Want uit de tellingen door Rijkswaterstaat blijkt dat het aantal blikjes dat in de natuur belandt nog altijd stijgt.

Statiegeldalliantie

Ieder bedrijf of organisatie kan zich geheel gratis aansluiten bij de Yes We Can-campagne. Ook als ze niet aangesloten zijn bij de Statiegeldalliantie. Zo geven we de politici het laatste motiverende zetje zodat statiegeld op blikjes er echt komt.

Meer weten of aansluiten bij dit initiatief? Kijk op statiegeldalliantie.org/yes-we-can. Zo zorgen we samen voor een mooiere leefomgeving. Statiegeld op blikjes? Yes We Can!”