Gemeentelijke onderscheiding voor Patrick Bos uit Twello


Patrick Bos is door de gemeente Voorst onderscheiden met het ereblijk ’t Formulier. Op 16 september ontving hij deze onderscheiding van burgemeester Renske Helmer-Englebert. De onderscheiding is een blijk van waardering en erkentelijkheid voor de zeer bijzondere sportprestaties van deze inwoner van Twello tijdens de Paralympische spelen baanwielrennen in Tokio. De Paralympische spelen vonden plaats van 24 augustus tot 5 september 2021.

 

Patrick Bos won eerder meerdere medailles tijdens de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen. Ruim 10 jaar geleden maakte hij de overstap naar para-cycling, om als valide sporter piloot te worden op de tandem. In 2015 won Patrick Bos samen met zijn toenmalige tandemgenoot de 4 km achtervolging tijdens het wereldkampioenschap para-cycling. Tijdens de Paralympische Spelen in Rio in 2012 en vier jaar later in Londen, won Patrick Bos beide keren een bronzen medaille. Sinds 2017 vormt hij op de tandem een duo met Tristan Bangma uit Apeldoorn.

Tijdens de Paralympische spelen in Tokio behaalden Patrick en Tristan de gouden medaille op de 4 km achtervolging baanwielrennen. Tijdens de kwalificaties hebben zij zelfs een wereldrecordtijd neergezet! Vervolgens behaalden zij nog de zilveren medaille tijdens de 120 km wegwedstrijd.

Op donderdag 16 september 2021 huldigde  burgemeester Renske Helmer-Englebert Patrick en Tristan bij Gasterij De Patron in Twello vanwege de fantastische resultaten tijdens de Paralympische spelen in Tokio. Gefeliciteerd!