Gerben van Triest benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau


Dit gebeurde tijdens de opening van het nieuwe seizoen van Scoutinggroep de Vundelaar in Twello.

Gerben van Triest

Gerben van Triest (48) uit Twello heeft vandaag uit handen van burgemeester Jos Penninx de versierselen gekregen die bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau horen. Dit gebeurde tijdens de opening van het nieuwe seizoen van Scoutinggroep de Vundelaar in Twello.

Gerben is al ruim 31 jaar teamleider speltak zeeverkenners. Sinds 2010 is hij ook bestuurslid van het stichtingsbestuur van scouting de Vundelaar inTwello.

Vanaf 1989 geeft hij leiding aan ongeveer 35 zeeverkenners, onderhoudt hij de boten en het terrein en levert hij een bijdrage aan de jaarlijkse aubade op Koningsdag en aan de dodenherdenking. Vanaf 2010 is hij als bestuurslid ook verantwoordelijk voor het gebouwenbeheer en is hij notulist. Sinds april 2019 zet hij zich daarnaast in als groepsbegeleider, waarbij hij leidinggevenden van speltakken begeleidt bij het leiden van hun speltak.

Door zijn grote inzet voor Scoutinggroep de Vundelaar, wordt Gerben van Triest gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”.