Goed voorbereid zelfstandig wonen


Op dinsdag 9 april 2024 start de training ‘Goed voorbereid zelfstandig wonen’ van de gemeente Voorst in samenwerking met MEE Samen in het gemeentehuis. Met deze training kunnen jongeren tussen de 18 en 30 jaar, die nog bij hun ouders in de gemeente Voorst wonen zich voorbereiden op het zelfstandig wonen.

Inhoud van de training

In de 10 bijeenkomsten onder begeleiding van 2 consulenten van MEE Samen leren de deelnemers zaken als huren, omgaan met geld en post, het zorgen voor een gezonde en veilige leefomgeving, het belang van een sociaal netwerk en het omgaan met buren. Er wordt toegewerkt naar het opbouwen van een kook- en eetclubje, dat door de consulenten van MEE begeleid zal worden.

Aanmelden

De training start op dinsdag 9 april in het gemeentehuis. Daarna zijn de bijeenkomsten wekelijks op dinsdag van 18.30 uur tot 20.00 uur. Deelname aan de training is gratis. Neem voor meer informatie en het aanmelden contact op met MEE Samen: Riet de Jong: 06-22 96 15 99, r.dejong@meesamen.nl of Roline Jansen: 06-12 06 76 74, r.jansen@meesamen.nl.