Gratis hulp van OV-ambassadeurs


De provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen veilig en gemakkelijk met het openbaar vervoer kan reizen. Daarom geven de OV-ambassadeurs (55+ vrijwilligers) gratis uitleg aan leeftijdsgenoten over het reizen met de trein en de bus.

bushalte

Telefonisch spreekuur

Bent u 55+ en heeft u vragen over het openbaar vervoer? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur en bel 038 – 303 70 10. De telefonische spreekuren zijn op maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 12.00 uur, dinsdag en donderdag van 13.30 uur tot 15.00 uur en maandag en woensdag van 18.30 uur tot 20.00 uur

Leren reizen met het openbaar vervoer

Heeft u al een tijdje niet meer van het openbaar vervoer gebruik gemaakt? Of gaat u voor de eerste keer met het openbaar vervoer reizen? Neem dan deel aan de interactieve online informatiebijeenkomst op woensdag 16 februari 2022 of dinsdag 15 maart 2022. De informatiebijeenkomst begint om 13.30 uur en duurt maximaal een uur.

Online informatiebijeenkomst

Via een onlineverbinding legt een OV-ambassadeur, aan een klein groepje deelnemers, stapsgewijs uit hoe u een OV-chipkaart aanvraagt en hoe u de OV-chipkaart in het openbaar vervoer gebruikt. Deelnemers hebben een telefoon, tablet of computer nodig, met camera en microfoon. Na aanmelding via e-mail ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of telefonisch via 038– 45 40 130 ontvangen deelnemers een inlogcode. Na deze bijeenkomst bestaat de mogelijkheid om een afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor uitleg op het station, en het maken van een proefreisje onder begeleiding. Deelname is gratis. De deelnemer betaalt alleen zijn reiskosten. 

Meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur