Groene bon: wij helpen u met besparen


Heeft u moeite met het betalen van de energierekening? Of bent u van plan om uw woning duurzamer te maken maar heeft u niet voldoende geld? Vraag dan de groene bon aan. Met deze cadeaubon van de gemeente kunt u maatregelen treffen of producten aanschaffen die helpen om energie te sparen en uw energierekening te verlagen.

energiebesparen

Voor wie?

De Groene Bon is bedoeld voor inwoners die moeite hebben met het betalen van de energierekening en/of de woning willen verduurzamen maar hier niet genoeg geld voorhebben. U heeft dan maximaal 125% van het wettelijk minimum inkomen. Bent u bijvoorbeeld 21 jaar of ouder en heeft u een gezamenlijk inkomen lager dan € 2.418,-, dan mag u meedoen. Heeft u een energietoeslag ontvangen van de gemeente? Dan kunt u direct de Groene Bon aanvragen.

Huurwoningen

Huurders kunnen met de groene bon een keuze maken uit twee acties:

  • Het vervangen van energieslurpende apparaten
    Met de groene bon kunt u een oud, energieslurpend apparaat vervangen bij Expert Twello. U heeft de keuze uit een koelkast, een wasmachine en/of een inductieplaat. Het oude apparaat wordt mee terug genomen. De gemeente geeft met de groene bon een vergoeding van maximaal € 700.
  • De energiebespaarbox
    De energiebespaarbox bestaat uit producten waarmee u uw woning kunt verduurzamen. Zoals tochtstrips, een radiatorventilator en een tegoedbon voor LED-lampen. De energiebespaarbox wordt geleverd door Expert Twello.

Koopwoningen

Naast de hierboven genoemde acties kunnen woningeigenaren ook kiezen voor een isolatiemaatregel van de woning, zoals vloer- of spouwmuurisolatie. Een vakspecialist komt dan bij u langs om te onderzoeken wat voor uw woning de beste mogelijkheid is om te isoleren. De factuur wordt direct door de gemeente betaald, dus u heeft hier verder geen kosten aan. Let op, dit kan alleen via de Groene Bon en niet via een eigen factuur. 

Hoe werkt de groene bon?

Ga naar voorst.groenebon.nl en vul uw postcode en huisnummer in. U ziet dan of u in aanmerking komt voor de groene bon en u kunt uw besparende product kiezen. Krijgt u op voorst.groenebon.nl een foutmelding of de melding dat u niet in aanmerking komt voor de groene bon? Maar heeft u wel problemen met het betalen van de energierekening vanwege een laag inkomen en/of slecht geïsoleerde woning? Stuur dan een e-mail naar energiebesparen@voorst.nl met uw adres, postcode en BSN-nummer zodat we kunnen kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Bespaarposter

Bekijk ook eens onze bespaarposter  (pdf - 0,7 MB) met tips om energie te besparen.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Marije de Haan of Jelleke Bosma van de gemeente Voorst: energiebesparen@voorst.nl , T 0571-27 99 11.