Ground Zero festival dit weekend in Bussloo


Zaterdag 31 augustus organiseert UDC Events voor de 14e keer het Ground Zero Festival in recreatiegebied Bussloo.

Dit weekend vindt Ground Zero plaats

Dit enige openlucht nachtevent van Nederland voor liefhebbers van harde dance-stijlen vindt plaats van zaterdagavond 22.00 uur tot zondagochtend 07.00 uur.

Rond de 20.000 bezoekers genieten van het festival. Toch zijn er ook mensen die in de omgeving wonen en (geluids)overlast kunnen ervaren van de activiteiten. De gemeente Voorst heeft geluidsvoorschriften aan het evenement verbonden die vastgelegd zijn in de verleende vergunning. Tijdens het evenement verrichten medewerkers van de Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ) op diverse punten op én rondom het festivalterrein doorlopend geluidsmetingen. Als het nodig is, kan én zal bij een overschrijding van de voorschriften van de gemeente direct worden ingegrepen en het geluidsniveau aangepast worden. De gehele festivalperiode controleert de gemeente op openbare orde en veiligheid. Voorafgaand aan het evenement wordt er ook gekeken naar de zogenaamde atmosferische omstandigheden (combinatie van verschillende weersfactoren). Als deze omstandigheden nadelig uitvallen qua geluidsoverlast voor de omgeving, dan is met de organisatie afgesproken dat zij de programmering hierop aanpassen. 

Bereikbaarheid gemeente
De gemeente is tijdens de openingstijd van het festival aanwezig op het festivalterrein en telefonisch bereikbaar: 0571-27 93 19.