Henk Pasman koninklijk onderscheiden


Henk Pasman, vrijwilliger bij o.a. de Voorster Tennisclub, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Pasman uit Voorst ontving zaterdag 15 augustus 2020 uit handen van burgemeester Jos Penninx  de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Voorster Tennisclub.

Henk Pasman is ruim 38 jaar vrijwilliger bij de Voorster Tennisclub. Hij was 11 jaar voorzitter van de jeugdcommissie. Sinds 2003 pleegt hij onderhoud aan de banen en het park en sinds 2018 is hij lid van de verbouwingscommissie. Daarnaast verricht hij hand- en spandiensten in en rond het clubhuis.

Hij is ruim 14 jaar vrijwilliger bij de IVN-jeugdwerkgroep De Kleine Kaardebol te Voorst. Hij assisteert bij de excursies, evenementen en activiteiten voor de jongeren, zoals de Boomfeestdag en het wilgen knotten met scholieren.

Ook is hij ruim 14 jaar vrijwilliger bij de Vereniging Oud Rijksambtenaren Rijkswaterstaat. Decorandus is lid van de evenementen- en activiteitencommissie en organiseert mede vier activiteiten per jaar voor de regio Gelderland/Overijssel, zoals een stadswandeling, vaartocht, museumbezoek, fietstocht en kerstlunch.

Daarnaast is de heer Pasman ruim 7 jaar vrijwilliger bij de Vogelwerkgroep De Oelewappers te Voorst. Hij houdt mede de uilenkasten schoon, onderhoudt deze en volgt de voortplanting van de steen- en kerkuilen.

Sinds 2013 is hij vrijwilliger bij de Nationale Vereniging De Zonnebloem, afdeling Voorst-Wilp. Hij organiseert mede het jubileumfeest, begeleidt gasten tijdens de excursies en ondersteunt bij de activiteiten. Hij is ook sinds 2013 penningmeester van de Bridgeclub Vorden.

Tot slot was hij ruim 40 jaar voorzitter van en vrijwilliger bij de Volleybalvereniging Voorst. Hij was daar actief als trainer en scheidsrechter.

Henk Pasman kan worden gekwalificeerd als “iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd”.