Herdenking 4 mei


We hoopten vorig jaar dat we dit jaar op 4 mei weer met z’n allen zouden kunnen herdenken en vieren, samen – met elkaar. We weten nu dat dit helaas nog niet mogelijk is. Ook dit jaar zijn er nog maatregelen van kracht om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden. Er zijn wel mogelijkheden om thuis te herdenken met de Nationale Herdenking via de televisie, of online.

4 mei nationale herdenking

Nationale Herdenking

De Nationale Herdenking vindt plaats bij het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam. De koning en koningin leggen op dinsdagavond 4 mei, namens de hele Nederlandse bevolking, een krans. De Nationale Herdenking wordt live uitgezonden door de NOS.

 

Thuis herdenken

De bevolking wordt dit jaar opgeroepen om actief mee te doen aan de Nationale Herdenking thuis, en deze uitzending via de televisie of online te volgen. Zoals ieder jaar wordt tijdens de Nationale Herdenking om 19.58 uur en 30 seconden het Taptoe Signaal geblazen. Het Nationaal Comité roept alle blazers van Nederland op het Signaal Taptoe mee te spelen vanuit huis. Om 20.00 uur volgen 2 minuten stilte. Na deze twee minuten stilte klinkt het Wilhelmus. Het Nationaal Comité nodigt iedereen uit om het Wilhelmus thuis uit volle borst mee te zingen.