Herdenking in 2024


Herdenkingskrans op standaard

Ieder jaar kiest het Nationaal Comité 4 en 5 mei een jaarthema dat inspireert om herdenken en vieren aan elkaar te verbinden en de historische gebeurtenissen in verband te brengen met de actualiteit wereldwijd. Met het jaarthema ‘Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid’ is er aandacht voor het effect van oorlog op individuen, families en de samenleving.

Herdenking Erebegraafplaats Holten

Op zondag 14 april organiseert de 48th Highlanders of Holland Pipes and Drums uit Apeldoorn om 14.30 uur een herdenking op de Erebegraafplaats in Holten. Namens het gemeentebestuur van Voorst legt locoburgemeester Rosmarijn Boender met raadslid Ans van Amerongen een krans bij het ‘Cross of Sacrifice’, ter nagedachtenis aan onze Canadese bevrijders.

Herdenkingen in de gemeente Voorst

In de gemeente Voorst worden herdenkingen georganiseerd om de herinnering levend te houden en door te geven aan volgende generaties. Leden van het gemeentebestuur zijn hierbij aanwezig en leggen namens het gemeentebestuur van Voorst een krans of een bloemstuk bij het monument.

  • 13 april: Herdenking Posterenk, bij de Wilpermolen om 19.30 uur.
  • 14 april: Wilp herdenkt Operation Cannonshot, bij de Dorpskerk om 13.00 uur.
  • 4 mei: Herdenking bij Gedenkhof ’t Holthuis voorafgegaan door een Stille tocht vanaf het Marktplein Twello naar ’t Holthuis. Om 19.25 uur vertrekt de Stille tocht. De burgemeester is hierbij aanwezig.
  • 4 mei: Herdenking bij De Propeller, Hessenallee in Klarenbeek. Om 19.00 uur start de herdenkingsbijeenkomst.
  • 4 mei: Herdenking en Stille omloop vanaf 19.15 uur, Begraafplaats Terwolde.
  • 4 mei: Herdenking Teuge, bij monument nabij KIJK! De herdenking start om 19.00 uur.
  • 4 mei: Herdenking bij gedenksteen in Voorst, Hoek Binnenweg-Rijksstraatweg om 19.45 uur.