Herinrichting en vergroening Barteldplein en Van Ghentstraat


De gemeente Voorst wil van het Barteldplein en de Van Ghentstraat in Twello een aantrekkelijke plek maken voor inwoners en bezoekers. Daarom krijgen het plein en de straat een nieuwe inrichting. Er komt meer eenheid tussen het centrum en haar toegangswegen. Aannemer Hoornstra Infrabouw start in opdracht van de gemeente op 25 september met de werkzaamheden.

Barteldplein in Twello

Werkzaamheden

In 2023 zijn er werkzaamheden vanaf de kruising van de Duistervoordseweg met de Grote Barteldweg tot aan de Van Ghentstraat. Er wordt een regenwaterriolering aangebracht zodat het regenwater in de bodem infiltreert. De bestrating wordt vervangen door gebakken straatklinkers.

In 2024 zijn er werkzaamheden in de Van Ghentstraat. Ook hier komt er een regenwaterriool in de weg en wordt het asfalt vervangen door straatklinkers met groenvakken. Op de parkeerplaats Barteldplein komt extra groen. Meer groen in het dorp verbetert het milieu, zorgt voor een rijke biodiversiteit, vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluidshinder en geeft verkoeling in warme periodes.

Bereikbaarheid tijdens werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden is het Barteldplein afgesloten voor auto’s. Parkeren is onder andere mogelijk in de parkeergarage en op het Marktplein.

Hinder en overlast

De uitvoering van de werkzaamheden veroorzaakt hinder. De aannemer en gemeente proberen deze hinder zoveel mogelijk te beperken en de uitvoering zo te plannen dat bedrijven en woningen zo veilig mogelijk bereikbaar blijven.

Meer informatie

Kijk op voorst.nl/barteldplein voor meer informatie.