Het Sportieve Brein, cursus voor 60-plussers


Dit najaar kunnen 60-plussers in de gemeente Voorst meedoen aan de cursus Het Sportieve Brein. Tijdens de cursus leert u het kaartspel bridge, waarbij de hersenen op een speelse manier worden uitgedaagd. Daarnaast krijgt u informatie over het diverse beweegaanbod in de gemeente Voorst.

Het Sportieve Brein, cursus voor 60-plussers

Bridge is echte hersengymnastiek. U gebruikt uw hoofd: nadenken, onthouden, rekenen. De basisregels zijn vrij eenvoudig om te leren, maar het spel heeft vervolgens heel veel diepgang. Tijdens de cursus is er alle ruimte om te leren, samen te oefenen, maar ook voor ontspanning en om nieuwe mensen te ontmoeten.

Cursusdagen in Teuge

De cursus begint op woensdag 29 september in Dorpshuis op den Toega in Teuge. Deelname aan de eerste 12 lessen kost €30 per persoon.

Achtergrond

Het Sportieve Brein is een initiatief van de Apeldoornse Bridge Federatie (ABF) in samenwerking met de twee bridgeclubs in Twello. De gemeente Voorst ondersteunt het project met een financiële bijdrage in het kader van maatschappelijke initiatieven. Eerder werd dit project ook al succesvol gelanceerd in onder andere de gemeenten Deventer en Apeldoorn.

Meer informatie

Wilt u meer weten, bijvoorbeeld over hoelang de cursus duurt, hoe moeilijk de lesstof is, wie ervoor in aanmerking komen? Stuur een e-mail naar: actie@bridgeninapeldoorn.nl of kijk voor meer informatie en inschrijven voor de cursus op: www.bridgeninapeldoorn.nl