Hogere subsidieregeling isolatie eigen woning


De Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) wordt tijdelijk verhoogd.

Bent u van plan uw dak, buitenmuren, vloer of ramen te isoleren? Dan is er goed nieuws. Laat u twee of meer delen van uw huis isoleren, dan kunt u een flinke subsidie krijgen via de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Tussen 1 juni en 31 december is de subsidie extra aantrekkelijk. Tijdelijk krijgt u namelijk niet 20 maar rond de 30 procent van de kosten terug.

De SEEH

Huiseigenaren kunnen subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen. Er is maximaal € 84 miljoen beschikbaar tot 1 januari 2021. Er gelden een aantal voorwaarden:

  • U neemt minimaal twee energiebesparende maatregelen
  • Eigenaar-bewoners kunnen de subsidie alleen achteraf aanvragen
  • Een bouwbedrijf voerde de maatregelen na 15 augustus 2019 uit
  • Er is niet eerder subsidie verstrekt voor deze woning

Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) kunnen ook subsidie aanvragen. De subsidie geldt voor isolatiemaatregelen, zoals spouwmuur-, dak- en vloerisolatie en hr+--glas, maar ook voor procesbegeleiding of het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) leest u meer over de voorwaarden. Aanvragen van deze subsidie kan tot uiterlijk 31 december 2020.

Duurzaamheidslening

Deze lening is voor zowel particulieren als maatschappelijke organisaties. Hiermee kunnen duurzaamheidsmaatregelen worden uitgevoerd. De lening heeft een lage rente. U kunt een duurzaamheidslening aanvragen via de gemeente. Voor meer informatie, kijk op www.voorst.nl/duurzaamheid

Energie-advies

Wilt u beginnen met energie besparen? Dan is het handig om er achter te komen welke maatregel voor uw woning en situatie het meest geschikt is. Energie coöperatie Energierijk Voorst en het Regionaal Energieloket helpen u hier graag mee verder. In het najaar komt er ook weer een collectieve inkoopactie voor isolatie aan. Hou het Voorster Nieuws en de website in de gaten voor meer informatie: www.regionaalenergieloket.nl/voorst.