IkPas, doet u ook mee?


Wethouder Wim Vrijhoef doet mee aan IkPas.

Ik Pas 2019

Bericht van wethouder Wim Vrijhoef:

Ik pas, voor een bridgespeler is dit gemakkelijk om te zeggen. Maar in het kader van alcohol ligt deze toezegging een stuk gevoeliger. Ik ben op 1 januari dit jaar gestopt met het gebruik van alcohol en ik wil dit volhouden tot en met de tweede actieperiode van IkPas. De eerste actieperiode was 30 dagen vanaf 1 januari en de tweede actieperiode start op 6 maart en deze actieperiode duurt 40 dagen. 

Voor mij valt het stoppen met mijn gewoonte om te genieten van een paar glaasjes wijn per avond wel mee. Vervangende dranken zonder alcohol zijn me meestal te zoet of bevatten teveel calorie├źn, water met kruiden is een goede vervanging geworden. Wat mij het meeste moeite kost is het zien dat anderen om mij heen gezellig een glaasje bestellen en met genoegen opdrinken. Elke keer is dat een moment om mezelf in te houden en niet te bezwijken voor de verleiding. 

Maar het grotere doel is natuurlijk om juist van die gewoonte af te komen. Zien drinken doet drinken. Gezelligheid zonder alcohol bestaat niet. Ik kan nu, met ruim een maand ervaring, zeggen dat die laatste stelling niet klopt. Zien drinken blijft een temptatie maar zonder alcohol is de gezelligheid gewoon hetzelfde. Alhoewel het je dan pas opvalt dat je omgeving toch iets minder samenhangend met elkaar praat onder invloed van die alcohol. 

IkPas dus nog een tijdje om te zien of het mogelijk is om van de dagelijkse gewoonte af te komen en bewuster alcohol in mijn leven te hanteren. Alleen al de ervaring dat ik er gewicht mee kwijt raak is een positieve stimulans. Doet u de komende actieperiode vanaf 6 maart met mij mee aan IkPas? Schrijf u dan in op ikpas.nl, daarmee vergroot u de kans dat u het ook volhoudt. U ontvangt dan bijvoorbeeld advies van een IkPas-coach en nieuwsbrieven met tips. Kijk ook op facebook.com/ikpasnl, op Twitter @ikpasnl en op Instagram ikpasnl. Ik wens u veel succes met IkPas!

Groet, Wim Vrijhoef