Informatieavond historische interieurs


Op donderdag 16 mei organiseren we van 19.30 uur tot 21.30 uur een gratis toegankelijke informatieavond over het historische interieur.

Monumentenschildje

Op donderdag 16 mei organiseert de gemeente Voorst van 19.30 uur tot 21.30 uur een gratis toegankelijke informatieavond over het historische interieur. U bent van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis in Twello, de inloop is vanaf 19.15 uur. De avond wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Historische interieurs zijn geliefd

‘Prachtige originele details’, ‘authentieke stijlelementen’ en ‘in stijl gerestaureerd’ zijn beschrijvingen die u regelmatig op websites van makelaars voorbij ziet komen. Dat is niet voor niets, want huizen met een historisch karakter zijn zeer gewild. Of het nu gaat om een estrikken vloer, een historische schouw, een stucplafond, gebinten, een bedstede, paneeldeuren, glas-in-lood of een bijzondere trapleuning. Deze historische interieuronderdelen geven een huis karakter, authenticiteit en sfeer. Iets extra’s dat niet na te maken is. Helaas worden historische interieurs bedreigd door beschadiging, modegrillen, verwaarlozing, verkeerd onderhoud en sloop. 

Programma 16 mei

Tijdens de informatieavond krijgt u inzicht in het historische interieur. De specialist interieurs van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de heer H. Schuit, geeft bijvoorbeeld een lezing over de waarde van het historische interieur en de instandhouding daarvan. Hij geeft ook praktische handvatten voor het onderhoud, gebruik en herstel van de historische interieuronderdelen. 

Speciaal voor monumenteigenaren wordt er ingegaan op de monumentale beschermde interieuraspecten van een gemeentelijk of rijksmonument. Ook wordt de functie van bouw-, kleur- en interieurhistorisch onderzoek belicht en worden de subsidiemogelijkheden hiervoor besproken. Het volledige programma vindt u onder dit artikel.

Meer informatie en aanmelden

Iedere geïnteresseerde is van harte welkom, maar aanmelden is wenselijk. Heeft u vragen, zoekt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met de gemeente Voorst, Elise Holtman: e.holtman@voorst.nl, 0571-27 92 19.