Informatieavond over woningbouwlocatie in Posterenk


Op woensdagavond 30 maart 2022 organiseert de gemeente Voorst, samen met de ontwikkelaar en Posterenks Belang, tussen 19.00 en 21.00 uur een inloopavond over ‘Ontwerpbestemmingsplan Woningbouw Enkweg, Posterenk’ in de Wilpermolen (Molenallee 12) in Posterenk.

 

woningbouwlocatie posterenk

Bezoekers krijgen tijdens deze inloopavond een toelichting op de plannen voor de ontwikkeling van 28 woningen en de herbestemming van de voormalige bedrijfswoning Enkweg 10. De gronden liggen achter de huidige locatie van aannemersbedrijf Bessels aan de Enkweg 10. Er is gelegenheid om vragen te stellen tijdens de inloopavond. Vanaf 17 maart 2022 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Ontwerpbestemmingsplan Woningbouw Enkweg, Posterenk’ ter inzage op ruimtelijkeplannen.nl

Aanpassing bestemmingsplan

Voor de herontwikkeling van de gronden is een aanpassing van het bestemmingsplan nodig. Hierin staan de regels voor het gebruik van de grond en de gebouwen die daarop komen te staan. In deze bestemmingsplanprocedure is er ruimte om uw mening te geven.

Plan ter inzage

Vanaf 17 maart 2022 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Ontwerpbestemmingsplan Woningbouw Enkweg, Posterenk’ ter inzage, om de woningbouw op deze locatie mogelijk te maken. Ook het ontwerpbeeldkwaliteitplan, het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder, het ontwerpbesluit geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit vormvrije m.e.r. (milieueffectrapport)-beoordeling liggen ter inzage.

U kan het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbeeldkwaliteitplan op ruimtelijkeplannen.nl bekijken. Als u dat wilt, mailen wij u de verschillende (ontwerp)besluiten. Neem hiervoor contact op met de gemeente Voorst, Marike Jansman-Weghorst: 0571-27 98 56. Neem ook contact op met Marike Jansman-Weghorst als u een afspraak wilt maken om de verschillende stukken in het gemeentehuis te bekijken of om telefonisch vragen te stellen over de plannen.

Stappen in dit proces

Bij de voorbereiding van het bestemmingsplan, in het afgelopen jaar, heeft Bessels de direct omwonenden op de hoogte gebracht van de eerste plannen en hen de mogelijkheid gegeven om hierop te reageren. De reacties hebben tot enkele aanpassingen geleid. Ook zijn er gesprekken gevoerd tussen Bessels/Nikkels en Posterenks Belang. Ondertussen zijn de kaders voor de beoogde beeldkwaliteit uitgewerkt. In het beeldkwaliteitplan ziet u hoe de woningen en de buitenruimte er straks uit komen te zien. Voor het uiteindelijke plan is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld.


Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen 6 weken ter inzage. Deze termijn is op 17 maart 2022 begonnen en eindigt op 27 april 2022. Iedereen kan tijdens de inzagetermijn op de plannen reageren door een zienswijze in te dienen. De gemeenteraad stelt het bestemmingsplan (eventueel in gewijzigde vorm) na de zienswijzentermijn vast. Naar verwachting vindt dat in juni 2022 plaats. Na de beslissing van de gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken is er binnen 6 weken beroep mogelijk bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als er een beroep wordt ingediend doet de Raad van State hier uitspraak over. Afhankelijk van de uitspraak van de Raad van State, start daarna de bouw. De verwachting is dat dit eind 2022 plaatsvindt.

Op dehogeenk.nl geven de projectontwikkelaars meer informatie en kunt u de actuele voortgang van het project volgen.