Informatieavond Regionale Energie Strategie


Op dinsdag 17 maart organiseren we een informatieavond.

RES

Op dinsdag 17 maart organiseren wij een informatiebijeenkomst over de concept Regionale Energie Strategie (RES). Tijdens deze bijeenkomst informeren we u over de concept RES van de Cleantech regio. De bijeenkomst is in het gemeentehuis op de Hietweideweg 20 te Twello. Aanvang om 19.30, inloop om 19.15 uur. Vooraf opgeven is niet nodig.

In de RES staan regionale vertalingen van de afspraken uit het nationale klimaatakkoord. De RES bepaalt onder meer hoeveel duurzame energie de regio kan opwekken. En op welke plekken dit met wind en zon grootschalig mogelijk is. Uiterlijk 1 juni 2020 leveren alle dertig regio‚Äôs conceptversies van de RES op bij het Rijk. Het Rijk laat de plannen doorrekenen. De regio's leveren hierna op 1 maart 2021 de definitieve strategieen op.

Tijdens de informatieavond kunt u geen inbreng meer leveren op de RES. Wilt u hier wel op reageren? Dan nodigen wij u graag uit om uw mening met met de raad te delen tijdens een Ronde-tafelgesprek op 23 maart. Op 6 april is de raadsvergadering over de RES.

Meer informatie over de Voorster Energie Strategie en Regionaal Energie strategie: voorst.nl/ves