Informatiebijeenkomst Schapenweide Twello


Op woensdag 5 april 2023 organiseert de gemeente Voorst een informatiebijeenkomst over de Schapenweide en omgeving. Deze bijeenkomst is een vervolg op de inloopbijeenkomst die we op 13 september 2022 in het gebied gehouden hebben. U bent hartelijk welkom uw mening te geven over de toekomstvisie voor dit gebied. De bijeenkomst is in de raadszaal in het gemeentehuis. We starten om 19.30 uur en het duurt tot uiterlijk 21.00 uur.

Foto van schapenweide

Waardevol groengebied

De Schapenweide is een hoog gewaardeerd groengebied in de kern Twello. Het bestaat uit lanen, weides en bospercelen. De komende jaren gaat de gemeente een aantal dingen aanpakken, zoals het vervangen van het raster rond de weide en het vervangen van enkele oude (laan)bomen. Daarnaast willen we de cultuurhistorische waarde, natuurwaarde en gebruikswaarde in het gebied vergroten.

Uitvoeringsplan

Tijdens de inloopbijeenkomst vorig jaar september hebben bewoners hun wensen en idee├źn voor het gebied kenbaar gemaakt. De gemeente heeft met deze input samen met het adviesbureau een toekomstvisie opgesteld voor het gebied. Op basis van de toekomstvisie zal de gemeente een uitvoeringsplan maken voor de komende jaren.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met de gemeente Voorst en stuur een e-mail naar Marion Nederbragt, gebiedsregisseur Natuur en Landschap: m.nederbragt@voorst.nl.