Installatie gemeenteraad


In de raadsvergadering van woensdag 30 maart zijn de raadsleden voor de raadsperiode 2022 – 2026 beëdigd.

Op 21 maart zijn de nieuwe raadsleden benoemd en na hun beëdiging mogen zij echt aan de slag als raadslid. Raadslid Wim Vrijhoef kon in verband met ziekte nog niet beëdigd worden. Dit gebeurt in de eerstvolgende raadsvergadering waarin hij als raadslid aanwezig is.
Bijzonderheid is dat de demissionair wethouders Arjen Lagerweij en Wim Vrijhoef voor een korte periode zowel wethouder zijn als nieuw verkozen en benoemd raadslid. Nadat het nieuwe college is benoemd en geïnstalleerd is het niet meer mogelijk beide functies tegelijkertijd te vervullen.

De beëdiging gebeurde in een bomvolle raadzaal, waarbij veel familie en bekenden van de raadsleden aanwezig waren. De gemeenteraad bestaat nu uit 7 fracties: Gemeente Belangen (5 zetels), CDA (3 zetels), Voortvarend Voorst (3 zetels), VVD-Liberaal2000 (3 zetels), PvdA-GroenLinks (3 zetels), D66 (1 zetel) en nieuwkomer SGP (1 zetel). Via deze link vindt u meer informatie over alle raadsleden persoonlijk en over de samenstelling en bereikbaarheid van de raadsfracties.