Isolatie- en glasactie in gemeente Voorst van start


Met deze actie wil de gemeente het verduurzamen van woningen gemakkelijk maken voor haar inwoners en duurzame energiebesparing stimuleren.

Isolatie- en glasactie

Steeds meer bedrijven bieden het isoleren van woningen aan. Door dit grote aanbod van aanbieders is het voor huiseigenaren lastig om een goede keuze te maken. Daarom start de gemeente Voorst in samenwerking met Energierijk Voorst en het Regionaal Energieloket een isolatie.- en glasactie voor haar inwoners. Met deze actie wil de gemeente het verduurzamen van woningen gemakkelijk maken voor haar inwoners en duurzame energiebesparing stimuleren. Door de aankoop te bundelen kunnen bewoners isolatie en glas aanschaffen tegen een scherpere prijs.

Prijs, kwaliteit en ervaring van installateur

De actie is opgezet in samenwerking met het Regionaal Energieloket. Technische specialisten van het Regionaal Energieloket hebben verschillende installateurs in de regio bekeken. Op basis van prijs, kwaliteit en ervaring is de beste installateur gekozen die de installaties van het isoleren van de woning of het plaatsen van dubbel glas zal uitvoeren.

Online informatiebijeenkomst donderdagavond 12 november

Ter voorbereiding op de actie is er op donderdag 12 november een informatiebijeenkomst. In verband met het COVID-19-virus wordt deze bijeenkomst online georganiseerd. U kunt zich via uw computer, tablet of telefoon aanmelden. Een stap voor stap uitleg hoe u online deelneemt is te vinden op regionaalenergieloket.nl na het invullen van uw postcode. Tijdens deze informatiebijeenkomst wordt de isolatieactie verder toegelicht en kunnen bewoners hun vragen stellen aan de gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur.

Inschrijven voor de actie

Inschrijven voor de isolatieactie is mogelijk vanaf 1 november. Bewoners die zich hebben ingeschreven ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname geeft de installateur advies over onder andere de hoeveelheid en de locatie van de isolatie en/of het glas. Kort na de woningopname ontvangen bewoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen bewoners besluiten of ze meedoen met de actie.

Over het Regionaal Energieloket

Als energieloket van gemeente Voorst helpt Regionaal Energieloket woningeigenaren met het verduurzamen van de woning. Door hen te informeren over duurzame maatregelen voor de woning én collectieve projecten te organiseren om samen ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het Regionaal Energieloket werkt in opdracht van gemeente Voorst.