Jeugdlintje voor Dide Klein Koerkamp en Jan Bart Willemsen


Op zaterdag 20 januari ontvangen twee jongeren het Voorster jeugdlintje tijdens een feestelijke ceremonie in het gemeentehuis.

Burgemeester Jan Willem Wiggers met de ontvangers van het jeugdlintje

De jeudlintjes worden uitgereikt burgemeester Jan Willem Wiggers: ‘de gemeente Voorst zet graag jongeren in het zonnetje die zich op en bijzondere manier vrijwillig inzetten voor een ander of voor de samenleving’. Het Voorster jeugdlintje bestaat uit een medaille en een speciaal ontworpen sieraad.

Deskundige jury

Kandidaten die voor een jeugdlintje in aanmerking komen, voldoen aan een aantal voorwaarden. Zij hebben zich buitengewoon en langdurig ingezet voor een ander binnen de gemeente óf hebben een bijzondere prestatie geleverd of een initiatief genomen. Verder worden er eisen gesteld aan leeftijd en wonen de kandidaten natuurlijk in de gemeente Voorst. Een deskundige jury boog zich over de inzendingen. De jury bestaat dit jaar uit locoburgemeester Peter Wormskamp, kinderboekenschrijfster Christine Algera, buurtsportcoach Rince Procee, kindercoach Monique Aalpoel en één van de winnaars van het Voorster jeugdlintje van vorig jaar, Loes Arends.

Twee winnaars

Dit jaar wordt het Voorster jeugdlintje uitgereikt aan Dide Klein Koerkamp (14 jaar) en Jan Bart Willemsen (18 jaar)

Dide

De Twellose Dide Klein Koerkamp ontvangt het jeugdlintje omdat zij zich vrijwillig enorm inzet voor SV Voorwaarts. Zij voetbalt bij SV Voorwaarts en traint al de pupillen van de jongens onder de acht jaar. Daarnaast fluit zij zelfs wedstrijden van jongens die nauwelijks twee of drie jaar jonger zijn. De club is heel erg blij met haar en ook erg trots op haar. Over durf heeft zij niet te klagen want ze speelt ''gewoon" tussen de jongens in de junioren onder 15 jaar, 2e klasse. Als iemand hulp nodig heeft, kunnen ze op Dide rekenen!

Daarnaast heeft ze met haar vader een straatvoetbaltoernooi georganiseerd én ook doet ze in haar buurt allerlei klusjes. Ook was ze tot november actief bij een zorgboerderij, waar ze de dieren voerde en de stallen verzorgde. Dide is een aanpakker en een doorzetter die met een positieve instelling echt een voorbeeld is voor velen en zeker voor haar leeftijdsgenoten!

De jury zegt: ‘Vrijwilligerswerk is belangrijk voor een sportvereniging. Dide vervult daarin echt een voorbeeldfunctie! Ze doet vrijwillig activiteiten die ze leuk vindt en waar ze ook anderen mee vooruit helpt. Dit is een mooie combinatie.’

Jan Bart

Jan Bart uit Terwolde is 18 jaar en heeft in september een bijzondere prestatie geleverd tijdens een uniek skate-evenement in Utrecht. In een team van 4 skeeleraars van de skeelervereniging ’t Grieze Veen uit Barneveld heeft hij in estafettevorm 24 uur geskeelerd voor Stichting KiKa. Dat is natuurlijk hartstikke knap en een geweldige prestatie! Hiermee heeft Jan Bart een mooi bedrag bij elkaar geskeelerd voor dit goede doel.

Die dag namen 300 skeelers deel aan het skate evenement. Alle rijders hebben samen €132.000 bij elkaar gereden voor onderzoek naar kinderkanker! Daarnaast heeft Jan Bart dit jaar ook als vrijwilliger geholpen met het skeelerkamp, waar veel kinderen aan deelnamen.

De jury zegt: ‘wat een knappe prestatie met een mooi resultaat. Jan Bart, jij hebt doorzettingsvermogen. Ondanks de harde regen ging je door voor Stichting Kika. Jij bent een voorbeeld voor jouw leeftijdsgenoten.’

Kent u een jongere die het Voorster jeugdlintje verdient?

Kandidaten kunnen het hele jaar door voorgedragen worden via voorst.nl/jeugdlintje. Na 1 oktober 2024 komt de jury bij elkaar om de nieuwe aanvragen te beoordelen.