Jongerencontactpersoon bij de gemeente


“Mijn beste happy socks aan, een fles cola onder de arm en een dosis ervaring met kletsen. Ik kom graag in contact met de jeugd in de gemeente Voorst. Ben je in de leeftijd van 23 t/m 27 jaar oud? Lees dan verder!”

Jongerencontactpersoon Amanda Leurink

Amanda gaat in gesprek met voortijdig schoolverlaters en thuiszitters

Per oktober vul ik, Amanda Leurink, de schoenen (of beter gezegd sneakers) van de functie Jongerencontactpersoon bij de gemeente. In mijn functie ga ik in gesprek met voortijdig schoolverlaters en thuiszitters. Rugzak om, op de fiets, scooter of de auto naar school en uren maken in de schoolbanken. Een opleiding volgen naar een beroep dat jij leuk vindt of een opstapje naar een gaaf werkveld waarin je je verder wil ontwikkelen. Dit lijkt de meest normale gang van zaken, maar dat geldt niet voor iedere jongere. Er zijn jongeren die uitvallen op school of werk en op de bank thuis belanden, om welke reden dan ook.

Wat als je niet weet welke kant je op wilt?

Het geeft een hoop rust als je duidelijk een richting hebt die je op wilt gaan. Iedere stap, hoe klein deze ook is, is een belangrijke stap naar jouw toekomst. Misschien wel belangrijker: terug de maatschappij in. Maar wat als je niet weet welke kant je op moet of wilt? Of gewoonweg moeite hebt met school, werk, of andere zaken? Ik weet precies hoe het voelt en help je daar graag bij. Mijn doelgroep zijn jongeren in de leeftijd van 23 tot en met 27 jaar. Met deze groep ga ik graag in gesprek.

Je hoeft het niet alleen te doen

Hoe help ik jou over deze drempel? Door deze drempel laag te houden. Wie weet helpt een colaatje drinken en een goed gesprek al. Maar ik kijk ook graag met je mee als er meer nodig is. Het maakt niet uit waarover het gaat.  Zijn er bepaalde dingen die je belemmeren in het stappen zetten? Denk hierbij aan onrust in je hoofd, schulden of misschien speelt er thuis heel veel. Ik kan je bijstaan met het zoeken, doorverwijzen en je juist dat duwtje geven dat je misschien nodig hebt. En ik ben een goede klets buddy, wat misschien ook al enorm op kan luchten of helpen. Je hoeft het niet alleen te doen!

Laten we kletsen!

Loop jij vast met school? Zit je thuis met je handen in het haar? Doe me dan een appje, mailtje, of bel me. Ik kijk graag met je mee en ik ben benieuwd naar jouw verhaal.

Amanda Leurink
06-52 07 10 49
a.leurink@voorst.nl