Juiste bandenspanning voor schoner én veiliger rijden


Zaterdag 21 november komen medewerkers van Band op Spanning naar het parkeerterrein van de Jumbo in Twello.

Band op spanning

Daar zorgen zij gratis voor de juiste bandenspanning van uw auto. Met behulp van professionele mobiele apparatuur wordt de bandenspanning van de auto’s gecontroleerd, en worden de banden zo nodig opgepompt.

Nadelen van te lage bandenspanning

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat maakt het autorijden duurder, want dat kost jaarlijks circa. 200 miljoen liter extra brandstof. Daarnaast neemt de slijtage van de banden toe. En een te lage bandenspanning veroorzaakt ook 400 miljoen kg extra CO2 uitstoot. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging. De remweg is langer en er is een grotere kans op een klapband.

Band op spanning

Met de service ‘Band op spanning’ kan op concrete wijze een steentje worden bijgedragen aan een schonere en veiligere samenleving. Gemeente Voorst ondersteunt dit initiatief en biedt alle bezoekers van Twello deze service kosteloos aan. De medewerkers staan op het parkeerterrein bij de Jumbo in Twello, Michiel de Ruyterstraat 101 in Twello. Ze houden rekening met de werkzaamheden. De parkeerplaats is bereikbaar via de Duistervoordseweg.

Aanmeldkaart voor gratis service

De servicemedewerkers staan van 09.00 uur tot 17.00 uur op zaterdag 21 november bij de in- en uitgang van het terrein. Daar spreken zij de automobilisten aan over deze gratis service. Wilt u meedoen? Dan krijgt u een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. Bent u eenmaal geparkeerd en op pad, dan hoeft u verder niets meer te doen. De medewerkers controleren de bandenspanning en pompen de banden zo nodig weer op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). De aanmeldkaart wordt omgewisseld voor een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning én de besparingen! Zo weet u precies wat er gebeurd is.

Niet ongevraagd

Uiteraard is er ook de mogelijkheid om geen gebruik te maken van deze kosteloze bandenservice. De medewerkers komen nooit ongevraagd aan uw auto. Ze komen alleen in actie als een auto een aanmeldkaart onder de ruitenwisser heeft.

Meer informatie

Op bandopspanning.nl staat meer informatie. Heeft u vragen? Mail uw vraag naar info@bandopspanning.nl