Kennismakingstour Burgemeester Paula Jorritsma-Verkade | Bussloo


Gisteren vond in Bussloo het eerste dorpsbezoek plaats van burgemeester Paula Jorritsma-Verkade. De komende tijd gaat zij samen met raadsleden en fractieondersteuners op pad om de dorpen nog beter te leren kennen en de inwoners van de 12 dorpen in de gemeente te ontmoeten.

 

In het Wijnbergenhuus was nagenoeg elk gezin uit Bussloo vertegenwoordigd. De burgemeester kreeg een warm welkom van voorzitter Esther van der Linde van de Belangenvereniging Bussloo. De medewerkers van basisschool St. Martinus deelden hun ervaringen met het werken op een kleine, maar levendige en bloeiende school. In de rijksmonumentale Sint Martinuskerk uit 1818 kon het gezelschap genieten van de prachtige klanken van het orgel. Ruth Maatman van de Stichting Sint Martinuskerk Bussloo sprak over de inzet van haar stichting om het gebouw te behouden en er culturele activiteiten te organiseren. Buiten vertelden Eva Szekeres en Robin Willemsen over het bijzondere kerkhof. Het kerkhof wordt succesvol onderhouden door zo'n 30 vrijwilligers.

Terug in het Wijnbergenhuus had de burgemeester een positieve indruk: 'Bussloo kent niet alleen een prachtige groene omgeving, maar er is ook een grote betrokkenheid onder de inwoners van Bussloo. Zij staan op met hun idee├źn om hier samen fijn te leven. Dat is belangrijk voor de toekomst van het dorp."