Kennismakingstour Burgemeester Paula Jorritsma-Verkade | Klarenbeek


U zou toch denken dat verwelkomen en afscheid nemen niet samengaan? Klarenbeek bewees gisteravond het tegenovergestelde.

 

Waar burgemeester Paula Jorritsma-Verkade welkom werd geheten, namen 13 leerlingen uit groep 8 afscheid van basisschool De Kopermolen. Onder toeziend oog van de burgemeester en dorpswethouder Peter Wormskamp, maakten de leerlingen hun afscheidsrondje in de meest bijzondere voertuigen.

Vervolgens was het tijd voor "sightseeing", zowel op Voorster als op Apeldoornse grond. Op de fiets werd er o.a. een bezoek gebracht aan de bloeiende moestuin van Landgoed Klarenbeek.

Nadat de nodige meters waren afgelegd, werd het gezelschap onder de muzikale klanken van de muziekvereniging, verwelkomt bij het MFC. Binnen was het woord aan de interim-voorzitter van Klarenbeeks Belang. Patrick Mascini: “De vorige burgemeesters van Apeldoorn en Voorst hebben afgesproken dat Klarenbeek geen last mag hebben van het feit dat de gemeentegrens midden door het dorp loopt. Wij hopen dat u dit ook onderschrijft. Ons dorp ligt voor 50% in de gemeente Voorst, maar we zijn één Klarenbeek”. Huisarts Gijs Smit sprak over het initiatief ‘Hart van Klarenbeek’. Samen met huisarts Bogchelman en gesteund door het Klarenbeeks belang, onderzoekt hij de mogelijkheden om een woon-zorg locatie voor zorgbehoevende Klarenbekers te realiseren.

Na een informele afsluiting keerde de burgemeester op de fiets huiswaarts. Met in haar fietstassen diverse cadeaus, maar vooral nam ze het warme ontvangst als herinnering mee.