Kennismakingstour Burgemeester Paula Jorritsma-Verkade | Nijbroek


Aan alles komt een eind, ook aan de kennismakingstour van de burgemeester. Vorige week stond dan ook het laatste bezoek, aan Nijbroek gepland.

 

De avond werd afgetrapt met een indrukwekkende rondrit door de weidse polder. Twee ‘echte’ Nijbroekers gaven daarbij de nodige uitleg. Ook bracht men een bezoekje aan de nieuwbouwwijk.

In de middeleeuwse kerk werd het programma voortgezet. Bestuurslid Jos Bruggeman van Plaatselijk Belang Nijbroek heette iedereen welkom. Daarna was het tijd voor een “lesje geschiedenis” door Predikant Theo van Staalduine. Wist u dat Nijbroek, nieuwe polder betekent? In een interactief gesprek met inwoners werden herinneringen opgehaald. Zoals bijvoorbeeld de MKZ-crisis. Hoewel de uitbraak van MKZ alweer meer dan 20 jaar geleden is, roept deze periode nog steeds veel emotie op. Er werd niet alleen terugblikt, maar ook vooruitgekeken, naar de gebiedsvisie.

In Dorpshuis De Arend nam de jongere generatie het stokje over. Hessel en Marjolein presenteerden prachtige filmpjes, een animatie en vertelden over de leefbaarheid van het dorp. De kennis werd getest door een heuse quiz over diverse wetenwaardigheden van Nijbroek. De burgemeester en dorpswethouder Rosmarijn Boender gingen er net niet met de winst vandoor.

De burgemeester bedankte iedereen voor de warme ontvangst en het mooie programma. Er werd geproost op de mooie ontwikkelingen en actieve mensen in Nijbroek. De avond werd afgesloten met “Nijbroek, Nijbroek, steeds vaardig flink en kloek” hét Nijbroekse volkslied.