Kennismakingstour Burgemeester Paula Jorritsma-Verkade | Posterenk


Gisteravond was het de beurt aan Posterenk. Bij de WilperMolen werd burgemeester Paula Jorritsma-Verkade en de meegereisde raadsleden ‘op z’n Posterenks’ onthaald.

 

Wim Hengeveld beet de spits af en heette namens de inwoners en alle verenigingen uit het dorp de burgemeester van harte welkom. Vervolgens was het woord aan Vincent Hutten van Stichting Pampus en David van Peenen. David was als nieuwe inwoner van Posterenk zo onder de indruk van de WilperMolen, dat hij nu de tweejarige opleiding volgt tot volwaardig molenaar. Zo kunnen de wieken van de molen ook in de toekomst blijven draaien.

Tijdens de avond werd ook het eerste exemplaar van het boek DorpsOntwikkelingsPlan Posterenk (DOPP) aangeboden. In deze dorpsvisie hebben de Posterenkers beschreven hoe zij de toekomst van hun dorp graag willen vormgeven. Frans Pol sprak namens Posterenks Belang vol trots over het proces dat onder begeleiding van DKK Gelderland doorlopen is. “Er zit heel veel kennis in de dorpen. Dat hebben wij ook ontdekt. In Posterenk zijn we eigenzinnig en hebben we onze opvattingen, maar samen komen we verder”, aldus Frans Pol. Met het geluid van een “ronkende motor” van een échte oldtimer werd het eerste exemplaar van de DOPP aangekondigd. Daarna was het de eer aan de jongste generatie om het boekje te overhandigen aan de burgemeester. “Immers, de jeugd heeft de toekomst”, sprak Thijs Hoekman van de dorpswerkgroep.

Voordat er werd getoast, bedankte burgemeester Paula Jorritsma-Verkade het dorp voor de hartelijke ontvangst. “Ik ben verrast door de geweldige vrijwillige inzet in Posteren en al die mensen die geven om hun eigen dorp. Het DOPP-boekje lijkt klein, maar er zit heel veel tijd en aandacht in. Gemeente en gemeenschap horen bij elkaar. We zoeken de samenwerking daarom ook de komende jaren op. En voor nu van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat”.