Kennismakingstour Burgemeester Paula Jorritsma-Verkade | Steenenkamer


Gisteren op 29 september 2022, heeft onze burgemeester Paula Jorritsma-Verkade een kennismakingsbezoek gebracht aan Steenenkamer. Ook dorpswethouder Peter Wormskamp en verschillende raadsleden waren van de partij.

 

In de met bloemen versierde kantine van Ten Kate flowers & decorations waren ruim 30 buurtbewoners aanwezig. Greet Clevering, voorzitter van de Buurtvereniging Steenenkamer deed een welkomstwoord. “De buurtvereniging is er voor inwoners van het oud-tuindersdorp. Voor de gezelligheid, maar ook voor de verbinding en aandacht voor elkaar. Het is er prettig wonen, inwoners helpen elkaar en zeggen elkaar gedag.” Door de komst van de Wilhelminabrug eind jaren ’30 is er van nature minder binding met de inwoners aan de andere kant van de Rijksstraatweg (het gedeelte dat grenst aan De Worp). Daarom volgt er mogelijk nog een tweede kennismakingsbezoek van de burgemeester met dat deel van Steenenkamer.

Vervolgens vertelde Joachime Hutten in een korte presentatie meer over het bedrijf Ten Kate. Deze Hofleverancier bedient zowel particuliere als zakelijke klanten over de hele wereld. Ze bieden tevens werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en stellen hun kantine meerdere keren per jaar beschikbaar als huiskamer voor de buurtvereniging in Steenenkamer.

Tijdens een wandeltocht door het dorp was de eerste stop bij akkerbouwer Henk Klein Velderman. Spontaan werd er verteld over de rijke geschiedenis van het dorp. Er werd hard gezwoegd tussen de witlof en sla, om de inwoners van Deventer te voorzien van voedsel. Bij een van de overgebleven kassen werd de eenakter (toneelstuk) geschreven door Rob te Wierik opgevoerd. Jack Hamstra vertolkte de rol van een trotse tuinder in Steenenkamer. “Tuinder dat ben je, het zit in je én is je natuur”. Napratend over de indrukwekkende voorstelling werd de avond met een hapje en drankje afgesloten. De burgemeester bedankte alle inwoners voor deze bijzondere avond!

Volgende week gaat de kennismakingstour verder. Dan staat de kennismaking met Nijbroek op de agenda.