Kennismakingstour burgemeester Paula Jorritsma-Verkade | Terwolde


Inmiddels heeft burgemeester Paula Jorritsma-Verkade al enkele dorpen bezocht. Vorige week woensdagavond was het de beurt aan Terwolde. Ook vijf raadsleden haakten aan voor dit bezoek.

 

In dorpshuis d’Olde Schole was er een warm welkom door voorzitter Jos Bosch van Vereniging Dorpsbelangen Terwolde. Al snel vertrok het gezelschap voor een tour door het dorp. Er werd een bezoek gebracht aan de onlangs heropende muziekkoepel en het prachtige kerkgebouw. Daarna ging het gezelschap per touringcar verder naar onder andere woningbouwplan Dorpszicht, d’Olde Melkfabriek en Molen De Ooievaar. De gelegenheidschauffeur van deze avond vervolgde de route via de Bandijk en vertelde tussendoor over de cultuurhistorie.

Terug bij d’Olde Schole zat de zaal vol met afgevaardigden van verschillende verenigingen. In een korte pitch vertelden zij meer over hun betrokkenheid bij het dorp en welke waarde dit heeft. Voordat de gezellige borrel van start ging, sprak de burgemeester de aanwezigen kort toe: ‘Wat is Terwolde een bruisend dorp! Veel dank voor deze prachtige avond. Ik heb verschillende uitnodigingen gekregen om op bezoek te komen en dat zal ik - al dan niet samen met dorpswethouder Conny Bieze, collegeleden en raadsleden - zeker niet nalaten. Graag tot ziens!’