Kennismakingstour Burgemeester Paula Jorritsma-Verkade | Teuge


Gisteravond stond het vervolg van de kennismakingstour op de agenda van burgemeester Paula Jorritsma-Verkade. Samen met wethouder Bert Visser en een aantal raadsleden, nam ze een kijkje in Teuge.

 

Bij stichting jongerenwerk Peco stapte het gezelschap in een huifkar op weg naar Hersenz Siza, een centrum voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. Daar werden ze warm ontvangen door de voorzitter van belangenvereniging Teuge, Lucas Harbers. Vervolgens deelden enkele cliënten hun ervaring na een ingrijpende verandering in hun leven. Er werd een kleine expositie van schilderijen, gemaakt door de cliënten, bekeken. Eenmaal buiten onthulde de burgemeester een prachtig creatief kunstwerk.

Daarna ging de tour door naar basisschool ‘de Zaaier’ waar leerlingen en vrijwilligers diverse activiteiten toonden. Zo heeft ‘de Zaaier’ een eigen moestuin. Al snoepend van een kersvers tomaatje werd er tussendoor nog een bekertje appelsap uit ‘eigen tuin’ ingeschonken.

Ook nam de burgemeester met haar gezelschap een kijkje bij de kinderboerderij ’t Beestenboeltje, waar de dieren dagelijks gevoerd en verzorgd worden door vrijwilligers. Leerlingen van ‘de Zaaier’ komen ook regelmatig op bezoek voor een lesprogramma.

Bij een tussenstop bij sportclub Teuge vertelde de voorzitter van de sportclub trots het één en ander over de vernieuwde kantine die 2 jaar geleden, voornamelijk door vrijwilligers, gerealiseerd is.

Vervolgens kreeg de burgemeester met haar gezelschap een rondleiding door het nieuwe gebouw waar stichting jongerenwerk Peco sinds 2018 haar intrek heeft genomen. 'De burgemeesters van de speelweek', twee enthousiaste meiden, vertelden over de activiteiten die in de speelweek georganiseerd worden. “Alle lof voor SJW Peco”, aldus één van de raadsleden. Het is een geweldige plek voor jongeren, maar ook nog eens een knap staaltje werk vol met technologieën.

Dat er genoeg te beleven valt in het dorp blijkt wel uit de vele activiteiten die door Teugse verenigingen georganiseerd worden. De avond vloog voorbij. Voordat het Teugse clublied werd ingezet, bedankte de burgemeester de organisatie hartelijk voor de gastvrijheid en het mooie avondprogramma in het actieve dorp Teuge.