Kennismakingstour Burgemeester Paula Jorritsma-Verkade | Voorst


De kennismakingstour gaat verder…Gisteren stond het 9e dorp ‘Voorst’ op de agenda van de burgemeester. Ook dorpswethouder Bert Visser en enkele raadsleden waren aanwezig.

 

Onder het genot van een heerlijk koek van Ambachtelijke bakkerij Bril, werd de burgemeester welkom geheten door Teun Baartman van Voorster Belang en Omstreken en Gerard Koopmans van het landgoed Beekzicht.

Vanuit het landgoed startte een tour met golfkarretjes door de straten van het dorp. Er werd onder andere gestopt bij Molen De Zwaan. De molenaars vertelden enthousiast over de geschiedenis van de molen, over de stichting en het monumentenbeleid. Ook stopte het gezelschap bij Pluryn de Beele en school de Bolster. Hier toonden enkele leerlingen hun kookkunsten en was er ook tijd voor een gesprek met de burgemeester. Uiteraard mocht een bezoek aan de brandweerkazerne niet ontbreken. De vrijwillige brandweer vervult immers een belangrijke functie in het dorp. Speciaal voor de komst van de burgemeester had de brandweer een hoogwerker van 31 meter geplaatst. Terwijl dorpskapel ‘de Spekboeren’ de aanwezige dorpsbewoners vermaakten, stapten de burgemeester en de dorpswethouder zonder blikken of blozen in de hoogwerker, die na een aantal meters een ‘geweldig uitzicht’ gaf. Ook was er een muzikale rol in de dorpskerk weggelegd voor de Christelijke Gemengde Zangvereniging ‘Zingt den Heer’.

Bij de grote zaal van het dorpshuis in Voorst hadden enkele basisschoolleerlingen zich verzameld voor een nogal “griezelige” afsluiting. Zij mochten deze avond extra lang opblijven om naar een oud volksverhaal te luisteren. Volgens een eeuwenoude legende zou het vroeger namelijk hebben gespookt in Voorst. Het was een bijzonder en geweldig bezoek aan Voorst. Na de overhandiging van de cadeaus, waaronder een prikbord met ideeën, vragen en succeswensen, bedankte de burgemeester iedereen voor het warme welkom in Voorst!