Kennismakingstour Burgemeester Paula Jorritsma-Verkade | Wilp


Gisteravond stond de kennismaking met Wilp op de agenda van burgemeester Paula Jorritsma-Verkade.

 

De avond werd afgetrapt met een ritje op de Ark van Wilp. Dit amfibievoertuig bracht de gasten naar de Wilpse Klei waar zelfs nieuwsgierige koeien de burgemeester kwamen begroeten. Tijdens de tour vertelden de meegereisde inwoners uit Wilp over alle activiteiten die gepland staan in het dorpshuis. De burgemeester informeerde of er ook gedanst gaat worden, waarop een volmondig "ja" klonk. Bij de Kribbe was het tijd voor een korte stop met een kop koffie en heerlijke koek.

De route werd voortgezet naar Zozijn landgoed De Lathmer, waar de burgemeester ontvangen werd door de kersverse directeur John Kuipers en enkele bewoners. Bij het Kasteel op de Lathmer vertelde Marjon Beuwer, coördinator vrije tijd over de twee historische gebouwen op het terrein. Verderop klonk het geluid van een scheurende gitaar en een ‘oerend strakke’ drum. De 12-koppige Lathmerband, onder leiding van organist, zorgde voor de muzikale omlijsting.

Teruggekeerd in het dorp wandelde het gezelschap via de dijk terug naar de dorpskerk. Daar werd de geslaagde avond onder het genot van een hapje en een drankje informeel afgesloten.