Kennismakingstour Burgemeester Paula Jorritsma-Verkade | Wilp-Achterhoek


Het derde kennismakingsbezoek bracht burgemeester Paula Jorritsma-Verkade gisteren naar een volle zaal bij Restaurant Bosgoed in Wilp-Achterhoek. Ook 5 raadsleden sloten enthousiast aan.

 

Aansluitend aan de ALV van Algemeen Belang Wilp-Achterhoek heette voorzitter Huub Wildenbeest de burgemeester van harte welkom in het dorp. Daarna werd kort ingegaan op de stand van zaken rondom het gebiedsproces waarbij een van de doelen is om de leefbaarheid van het dorp ook op de lange termijn te borgen. Vanuit de zaal was er veel waardering voor de manier waarop de commissie van de ABWA zich hier standvastig en met veel professionaliteit voor inzet.

Daarna was het de beurt aan het verenigingsleven om zich te presenteren. Alle sprekers hadden zich goed voorbereid en hun praatje klaar. Dorpscontactpersoon Bea Broekhof vertelde over de wandelgroep, de jeu de boulesbaan en allerlei culinaire activiteiten die voor inwoners en oud-inwoners worden georganiseerd. Allemaal initiatieven die een aanleiding geven om bij te praten en elkaar te ontmoeten. Ook CV De Lollebroek was er natuurlijk bij; een bloeiende vereniging die al 50 jaar veel meer doet dan alleen lol maken en carnaval vieren. Prins ‘Peter van de buurt van Jan tot Pim naar het Jagershuis van de Zwarte Kolkstaat’ overhandigde de burgemeester het onlangs verschenen jubileumboek.

Ook het plaatselijke Oranjecomité, de Stichting Theekoepel en Kindcentrum Wilp-Achterhoek kwamen aan het woord en vertelden met veel passie en trots over hun activiteiten. Wat uit deze verhalen bovenal duidelijk werd was dat zowel jong als oud zich echt thuis kan voelen in het dorp en zichzelf mag zijn.

Burgemeester Paula Jorritsma-Verkade keek terug op een geslaagd bezoek: “Veel dank voor deze fijne kennismaking. Ik ben erg onder de indruk van alles wat er in Wilp-Achterhoek gebeurt. Graag kom ik samen met het nieuwe college terug om nieuwe gesprekken aan te gaan en samen te werken aan een prettig dorp om in te wonen.” Met een heus welkomstmandje vol met mooie lokale producten en informatie ging ze tevreden huiswaarts.