Kent u iemand die een lintje verdient?


Iemand die zich al gedurende vele jaren inzet voor de samenleving kan in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding.

Een Koninklijke onderscheiding kan op twee momenten worden verleend: tijdens de Lintjesregen op de laatste werkdag voor Koningsdag en bij tussentijdse gelegenheid.

Algemene gelegenheid ‘Lintjesregen’

Om iemand voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding bij algemene gelegenheid, ook wel bekend als de 'Lintjesregen' dient u de aanvraag vóór 1 juli 2022 bij de burgemeester.

Bijzondere gelegenheid

Om iemand voor te dragen bij bijzondere gelegenheid dient het tijdstip van de gelegenheid onlosmakelijk verbonden te zijn met de verdiensten. Deze aanvraag dient u minimaal vijf maanden voor de gewenste gelegenheid in bij de burgemeester.

Overige informatie

Via de landelijke site www.lintjes.nl/voordragen kunt u het verzoek bij de gemeente Voorst indienen om iemand voor te dragen. Hier vindt u ook meer informatie over het decoratiestelsel.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de haalbaarheid van uw voorstel? Neem dan contact op met de gemeente Voorst, Monique Rogier, telefoon 0571-27 92 53, e-mail m.rogier@voorst.nl