Kent u iemand die een lintje verdient?


Iemand die zich al tijdens veel jaren achtereen inzet voor de samenleving kan in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding.

Een Koninklijke onderscheiding wordt op twee momenten verleend: tijdens de Lintjesregen op de laatste werkdag voor Koningsdag, en bij tussentijdse ‘bijzondere gelegenheid’.

Algemene gelegenheid ‘Lintjesregen’

Stuur uw aanvraag voor 1 juli 2022 naar de burgemeester om iemand voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding bij algemene gelegenheid, ook wel bekend als de 'Lintjesregen'.  

Bijzondere gelegenheid

Stuur uw aanvraag minimaal vijf maanden voor de dag van de gewenste gelegenheid naar de burgemeester als u iemand wilt voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding ‘bij bijzondere gelegenheid’. Om iemand voor te dragen voor een Koninklijke Onderscheiding ‘bij bijzondere gelegenheid’ moet het tijdstip van die gelegenheid onlosmakelijk verbonden zijn met de verdiensten van die persoon.

Meer informatie

Het voorstelformulier is te downloaden via www.voorst.nl en www.lintjes.nl. Hier vindt u ook meer informatie over het decoratiestelsel. Heeft u vragen of wilt u meer weten over de haalbaarheid van uw voorstel? Neem gerust contact op met de gemeente Voorst, Monique Rogier: 0571-27 92 53, m.rogier@voorst.nl