Keurmerk Sociaal Ondernemen voor Batenburg Installatietechniek


Dinsdag 20 juli 2021 heeft wethouder Wim Vrijhoef van de gemeente Voorst het PSO 2 Certificaat uitgereikt aan André Roetert Steenbruggen, technisch directeur bij Batenburg Installatietechniek in Twello. Met het PSO certificaat is Batenburg Installatietechniek herkenbaar voor (toekomstige ) klanten, stakeholders en opdrachtgevers als sociale onderneming. Het certificaat vergroot de kans op gunningen vanuit de overheid. Hierdoor ontstaan er meer mogelijkheden voor werk voor inwoners met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

Keurmerk voor batenburg installatietechniek

Ondersteuning van WerkgeversServicepunt FactorWerk

Vanuit het stimuleringsprogramma ‘sociaal ondernemerschap’ ondersteunde WerkgeversServicepunt FactorWerk Batenburg Installatietechniek in het proces naar het verkrijgen van het PSO Certificaat. Batenburg Installatietechniek ontving, voor de voorbereiding op de audit voor het PSO certificaat, een voucher ter waarde van € 2500 van de accountmanager werkgeversdiensten van de gemeente Voorst, Linda Hamstra, en de coördinator Social Return bij de Provincie Gelderland, Froukje Poelmann-Witteveen.  

Landelijk keurmerk voor inclusief werkgever

PSO staat voor Prestatieladder Socialer Ondernemen. Dit landelijke keurmerk geeft aan dat een organisatie een sociale werkgever is die meer dan gemiddeld bijdraagt aan de werkgelegenheid van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Het bedrijf moet aan kwalitatieve eisen voldoen met betrekking tot passend werk, integratie, functioneren, ontwikkeling en begeleiding. Met een PSO Keurmerk voldoen bedrijven ook deels aan de Social Return verplichting die overheidsinstanties bij aanbestedingen stimuleren of verplichten.