KLASS: ondersteuning door een bekend gezicht


Op 1 december is het Maatschappelijk Netwerk Voorst (MNV), na een intensieve periode van voorbereiding, gestart met KLASS.

MN Voorst

KLASS is een project voor inwoners die graag ondersteuning krijgen van iemand die ze kennen. Als deze inwoners het zelf even niet meer weten, dan krijgen zij hulp om zelf weer de touwtjes in handen te nemen. Inwoners die deelnemen, ontvangen ondersteuning bij het versterken van hun zelfregie, hun krachten, hun contacten en hun motivatie. En als hulp nodig is, dan wordt dit geregeld. Het project KLASS is met extra financiƫle middelen van het ministerie van VWS mogelijk gemaakt.

Complexe samenleving

De maatschappij wordt diverser, ontwikkelingen gaan snel en veel zaken worden steeds ingewikkelder. Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om mee te bewegen in onze complexe samenleving. Verschillende regelingen waar mensen mee te maken krijgen zijn de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Dat is lastig. De verwachting is dat als mensen hulp nodig hebben, zij dit zelf, tijdig regelen. Maar dit is niet voor iedereen even gemakkelijk.

Bent u, of kent u, iemand die ondersteuning kan gebruiken?

Bent u zelf iemand die wel ondersteuning kan gebruiken? Of kent u iemand waarvan u denkt dat diegene met ondersteuning geholpen kan worden? Laat het ons weten, en stuur een e-mail naar KLASS@mnvoorst.nl

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over KLASS? Kijk dan op mnvoorst.nl of bel de Frontoffice van het MNV.